Lex Karpela -mainoksen masinaattori

Mainos torpattu Hesarissa, julkaistaan Metrossa

Uusi tekijänoikeuslaki, Lex Karpela, hyväksyttiin 5.10.2005

He haluavat lähettää lapsesi vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa:

[puolesta äänestäneet]

He taas äänestivät tätä hulluutta vastaan

[vastaan äänestäneet vaalipiireittäin]

"Maalaisjärki sanoo, ettei sellaista lakia ole hirveän järkevää säätää, jota ei noudateta ja jota on vaikea valvoa" - KRP:n tietotekniikkarikososaston päällikkö Vesa Isokuortti, HS 15.1.2007

Tiedätkö, mitä mieltä oma ehdokkaasi on?

Muista äänestää 18.3 – ennakkoäänestys 7.-13.3.

[Info-URL]

Lex Karpela -infosivu | Vaalimasinointi-pääsivu

Mainos on julkaistu Metrossa 9.3. takasivulla. Ks. Lex Karpela -infosivu.

Pieni muutos: Metron päätoimittaja halusi kuin halusikin hieman viime tipassa pienen muutoksen mainokseen, jotta se voitaisiin julkaista. Puolesta-listan otsikoksi ehdotettiin heiltäpäin "He hyväksyisivät lapsesi lähettämisen vankilaan jopa..." Muutos oli niin pieni, että päätin suostua organisaattorin toimessa ehtoihin. Mukana kuitenkin on yhä "lapsesi lähettäminen vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi", ja "hulluutta vastaan", jotka näen provosoinnin pääasioiksi. Teksti ei siis "huomattavasti" neutralisoitunut, kuten Nyttiin olisi pitänyt tehdä.

Tämän jouduin tekemään pika-aikataululla kysymättä erikseen osanottajilta, joten jos joku kimppatilaajista nyt kokee tämän muutoksen seurauksena saaneensa jotain oleellisesti muuta kuin tilasi, otan vielä omantunnon mukaan perumisia vastaan.

Tilanneraportti: Mainos on menossa perjantain Metron takasivulle, ellei päätoimittaja torppaa sitä sielläkin. Laskut osallistujille lähetän varmuuden vuoksi vasta sitten, kun mainos on julkaistu, ettei vain missään tapauksessa joutuisi veivaamaan rahoja eestaas. Eli maksuaikataulu venyy, maksut olisi suotavaa suorittaa julkaisun jälkeisellä viikolla. Kiitämme monia kampanjaan osallistuneita nopeista varmistuksista, että ovat mukana mainoksen ostossa mediavaihdoksesta huolimatta.

Jotkut kuitenkin vetäytyivät kampanjasta, erityisesti Metron alhaisemman aluekattavuuden myötä. Tämä on ymmärrettävää, ja kiitän heitäkin kiinnostuksestaan tämänmuotoiseen verkkovaikuttamiseen; keräämällä vuorokaudessa kasaan kokosivun mainoksen hinnan osoitimme taas verkon voiman ihmisten yhteentuojana yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Jupakan detaljeista olen antanut blogihaastattelun Kimmo Virtaselle.

Vanhempi tilanneraportti: Hesari torppasi mainoksen julkaisun "hyvän maun vastaisena". Vaalimasinointi tulee julkaisemaan aiheesta lehdistötiedotteen, jossa paheksutaan ettei vuorokaudessa rahat kokosivun mainokseen keränneet sadat aktivistit saaneet ääntään kuuluviin. Ehdotin myös EFFI:lle että jos haluavat kommentoida niin voivat, vaikkei tämä EFFI-kampanja olekaan.

Plan B: Aiomme hieman tiedustella muilta lehdiltä, ottaisivatko ne mainoksen julkaistavakseen. Uutisia: Ilmeisesti vaihtoehtoisia julkaisijoita on. Kun tilanne stabiloituu vaihtoehtoisten medioiden kanssa, otamme (luultavasti tämän päivän aikana illemmalla) yhteyttä kimppatilaajiin sähköpostitse ja varmistamme, että heille sopii myös lopullinen mahdollistunut julkaisupaikka. Stay tuned!

Mainoksen tämänhetkinen vedosversio on ladattavissa.


Ostetaan kimpassa Helsingin Sanomien pe 9.3. Nyt-liitteeseen koko sivun mainos. Kustannuksia tästä tulee 6400 € + alv, eli 7808 €.

Mainoksen taittaa ammattitaitoinen henkilö; tekijä on löydetty.

Kampanja on täten onnistunut.

Masinoijia on nyt 355 kpl ja he ovat masinoineet 8812 eurolla. Potti on ylittynyt 1004 eurolla.

Rekisteriseloste:

  1. Rekisterinpitäjä: Mikko Rauhala, Tiirismaantie 9 C 46, 00710 Helsinki
  2. Henkilötietojen käsittelyn on tarkoitus mahdollistaa mainoksen yhteistilaus
  3. Rekisteröidyt ovat henkilöitä, jotka ovat itse luovuttaneet tietonsa rekisterin pitäjälle kohdassa 2 mainittua tarkoitusta edistääkseen. Rekisteri sisältää henkilöiden nimet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja määrän, jolla kukin on halunnut mainoksen ostoon osallistua.
  4. Yksilöityjä tietoja ei luovuteta eteenpäin, mukaanlukien osallistujien nimet. Julkista tietoa on osallistujien määrä ja kerätty kokonaissumma.
  5. Rekisteriä pidetään sähköisesti tunnuksilla ja salasanoilla suojattuna. Rekisteri sijaitsee fyysisesti lukitussa tilassa.
ylläpito: mjr@iki.fi